Spillerutvikling i OIL fotball

Postet av Ottestad IL - Fotball den 11. Sep 2019

I Hamar Arbeiderblad kunne vi 6. september lese om et klubbsamarbeid om spillerutvikling i regionen. Dette er et initiativ fra HamKam. På bakgrunn av den avtalen som ble forelagt klubbene, har Ottestad IL fotball valgt å ikke bli involvert i dette.

Hovedutfordringen, slik vi ser det, er at det legges opp til hospitering utenfor egen klubb før 15-årsalderen. I vår sportsplan har vi nedfelt at hospitering i hovedsak skal foregå innenfor rammen av egen klubb før 15-årsalderen, og at sone- og kretslagsordning dekker behovet for spillere som trenger ytterligere utviklingstilbud.

I Ottestad IL fotball ønsker vi å vektlegge tilhørighet til egen klubb/eget lag. Vi mener dette fremmer visjonen om «lengst mulig, flest mulig, best mulig». Vi er nå i dialog med HamKam om å finne andre samarbeidsformer.

Ved spørsmål, ta kontakt med leder Knut Neby eller sportslig ledelse ved Malin Pedersen og Ole K. Kjørven

Faksimile HA fredag 6. september 2019

En aktiv søndag i idrettsparken

Postet av Ottestad IL - Fotball den 22. Aug 2019

Søndag 18. august var det både treerturnering og verdi-foredrag (KFUM/KFUK) i Ottestad Idrettspark -en dag med mye glede og påfyll!

Hele åtte treerbaner med vandt var stilt opp da 300 6-åringer kom til Ottestad for å spille fotball. Treerlagene kom fra våre naboklubber HamKam, Storhamar, Ilseng, Brumunddal, Ridabu og Stange , og de ivrige barna spilte til sammen 72 fotballkamper. (Takk til Storhamar og Stange SK for lån av baner!)

Samme dag inviterte fotballstyret til seminar om "Verdibasert ledelse" med foredrag fra KFUK/KFUM som har i mange år har jobbet målrettet med ungdomssatsing og holdninger i klubben. Samarbeidspartner for arrangementet var KFUK/KFUM Hamar Ynglingen, og Hans Martin Vilberg snakket om ungdomsarbeidet som drives lokalt.

Tema for kvelden:

- Å drive en verdibasert fotballklubb - Hvorfor et verdigrunnlag, og hvilke verdier er viktige? - Hvordan implementerer vi verdiene, og hva lykkes vi med og hva lykkes vi ikke så godt med?
- Ungt lederskap i fotballen - Hvordan utvikle det? - Utfordringer i dagens barne- og ungdomskultur
Invitasjonen går til alle fotballklubbene i kretsen, samt interesserte i barne- og ungdomsarbeid.

Det ble en inspirerende seanse, og gledelig at flere naboklubber tok turen for å høre om arbeidet i Kåffa.

Foto Bjarne Kise

Hans Martin Vilberg, Hamar Ynglingen (foto Malin Pedersen)

Thor-Erik Stenberg og Kristian Rem (foto Malin Pedersen)

Takk for i år!

Postet av Ottestad IL - Fotball den 19. Aug 2019

Nok et fotballskole-eventyr er over, og vi vil takke de 195 herlige barna som deltok, samt de 50 unge instruktørene som bisto med fotballøvelser, plastring, matservering og godt humør. Og takk til de rundt 10 foreldrene i Ottestad fotball som bisto med "voksenhjelp" under arrangementet.

Vi håper at alle barna har hatt det bra på fotballskolen, at de har fått nye venner og gode minner, og kanskje har tilegnet seg en ny finte eller fått finpusset scoringsteknikken. Samtidig håper vi at foreldre tar kontakt med tilbakemeldinger om ting som burde vært gjort annerledes eller ting som fungerte ekstra bra.

Vi er veldig glade og stolte av vår fotballskole-ildsjel Tore Roseth som har mye av æren for at arrangementet gjennomføres. Tore har ansvar for planlegging av alle fotballøvelser og opplæring av instruktørene, og han leder gruppene med stø hånd gjennom dagen, styrer logistikken og tar seg av instruktører, barn og uforutsette hendelser. En stor TAKK!

Tusen takk også til lokale leverandører for god hjelp:

• Spar Ottestad for gratis brød samt pakking av varer som lettet jobben vår
  • Hegsvold gård for gratis, økologiske gulrøtter som gikk ned på høykant
  • Fredheim gård for rimelige egg til omeletten
  • Knutstad-Holen for god pris på nydelige fiskeburgere til avslutning på fredagen
  • Østlandske Kjøleservice for lån av gratis kjølehenger som lettet jobben til mat-gjengen
  • Og ikke minst TINE for leveranse av sjokomelk, sekker og t-skjorter

Thomas Kjønniksen deltok med dronekamera siste dag av fotballskolen, her ser du resultatet:

Verdibasert ledelse i idretten - gratis seminar 18. aug

Postet av Ottestad IL - Fotball den 12. Aug 2019

Førstkommende søndag 18.8 kl 12.30-14.30 på klubbhuset arrangerer OIL Fotball i samarbeid med KFUK-KFUM Ynglingen Hamar klubbutviklingsseminaret "Verdibasert ledelse i praksis"

Ledere i KFUM Oslo er invitert til Ottestad (som del av oppladingen til kampen mot Ham Kam samme dag) for å dele sine erfaringer fra en klubb som har utmerket seg innen barne- og ungdomsarbeid, Fair Play, satsing på jentefotball og som samtidig har etablert seg som en toppklubb.

Ole Kolbjørn Kjørven i OIL fotball har vært initiativtaker og vært aktiv i planleggingen av programmet, som temaene er aktuelle i utviklingen av idrettslaget og fotballen i Ottestad - dette går rett i kjernen av kvalitetsklubbarbeidet i klubben.

Seminaret er gratis og åpent for alle interesserte! Meld deg på til KFUM/KFUK (sms til 97549276) av hensyn til bevertningen.

Tema 1: Å drive en verdibasert fotballklubb

- Hvorfor et verdigrunnlag, og hvilke verdier er viktige?

Tema 2: Ungt lederskap i fotballen

- Hvordan utvikle det?

- Utfordringer i dagens barne- og ungdomskultur

INVITASJON PDF

Fotballhilsen fra Ole Kolbjørn Kjørven og Erik Longva, OIL fotball

Foto: Jan Morten Frengstad 2018

A-kamper søndag 11. august - feil i annonse i HA

Postet av Ottestad IL - Fotball den 10. Aug 2019

Søndag 11. august inviterer både A-lag damer og A-lag herrer til kamp i Ottestad Idrettspark. Damene spiller mot Høybråten-Stovner klokken 14.00 med Obron som kampsponsor. Herrene spiller mot Follebu klokken 18.00, og denne kampen er sponset av MECA Ottestad Bilsenter. Velkommen!